Matematik

En lineær funktion, f(x), går igennem punkterne P(0,5;4) og Q(2,7). Bestem en forskrift for f(x)

26. maj 2014 af Trilllllllle (Slettet) - Niveau: B-niveau

En lineær funktion, f(x), går igennem punkterne P(0,5;4) og Q(2,7). Bestem en forskrift for f(x) 
Nogen der kan forklare mig hvordan sådan en opgave som denne skal løses med mellemregninger? :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2014 af Student111 (Slettet)

Du skal bestemme f(x)=a*x+b så du har brug for at kende a og b 

Du kender punkterne P(x1;y1) og Q(x2;y2)

a=(y2-y1)/(x2-x1

b=y1-a·x1


Svar #2
26. maj 2014 af Trilllllllle (Slettet)

Tusind tak!!


Skriv et svar til: En lineær funktion, f(x), går igennem punkterne P(0,5;4) og Q(2,7). Bestem en forskrift for f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.