Matematik

omkreds og areal

26. maj 2014 af Aleynaa - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen som kan tjekke om jeg har udregnet opgave a korrekt, og hjælpe med opgave b og c. opgaven er vedhæftet

Vedhæftet fil: Finde omkreds og areal.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2014 af mathon

b)

  Omkredsen
                          Omk = 3x + 2y
     hvoraf
                          200=3x+2y
                          100=\frac{3}{2}x+y
                          y=100-\frac{3}{2}x


Svar #2
26. maj 2014 af Aleynaa

 Er opgave A korrekt ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2014 af mathon

b) fortsat:

    arealet af en ligesiddet trekant med siden s
    er
                         a=\frac{\sqrt{3}}{4}\cdot s^2
    hvoraf

                         T=\frac{\sqrt{3}}{4}\cdot x^2+x\cdot y

                         T(x)=\frac{\sqrt{3}}{4}\cdot x^2+x\cdot \left (100-\frac{3}{2}x \right )

                          T(x)=\frac{\sqrt{3}}{4}\cdot x^2+100x-\frac{3}{2}x^2

                          T(x)=\frac{\sqrt{3}}{4}x^2-\frac{3}{2}x^2+100x

                          T(x)=\left (\frac{\sqrt{3}}{4}-\frac{3}{2} \right )x^2+100x


Svar #4
26. maj 2014 af Aleynaa

Mathon det er mere til om min opgave A er løst korrekt, jeg ville lige være sikker før jeg regner videre på opgave b og c


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2014 af Bullerkage (Slettet)

Hvis det kun er én delopgave du er i tvivl om, er det lettere blot at vedhæfte det som et billede - så høver man ikke download et worddokument :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2014 af mathon

 c)

        maksimalt T kræver


                          T{\, }'(x_o)=\frac{\sqrt{3}-6}{2}x_o+100=0

                           x_o=\frac{-100\cdot 2}{\sqrt{3}-6}=\frac{200\left ( \sqrt{3}+6 \right )}{33}

                           y_o=100-\frac{3}{2}\cdot \left ( \frac{200\left ( \sqrt{3}+6 \right )}{33} \right )=100-\frac{100\left ( \sqrt{3}+6 \right )}{11}=100\cdot \frac{5-\sqrt{3}}{11}

                          

                                          


Svar #7
26. maj 2014 af Aleynaa

Men kan du ikke se om jeg har beregnet opgave A korrekt ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. maj 2014 af Bullerkage (Slettet)

Jeg synes altså slet ikke, at den ligner noget parallelogram, men kan godt være jeg er ved at få firekantede øjne :)

Hvorfor komplicerer du opgaven for dig selv?? Mathon har jo allerede givet dig svaret angående objektets omkreds:

O=2*100+3*50=350


Svar #9
26. maj 2014 af Aleynaa

Hvilke formel bruger man ? er det så en trapez :) ? hvorfor gange med 3 ? opgaven er ikke min stærke side :S


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. maj 2014 af Bullerkage (Slettet)

Omkreds er da bare at addere alle figurens sider sammen... Det er ikke nogen formel det er bare at vide hvad omkreds betyder :)


Svar #11
26. maj 2014 af Aleynaa

Nåår :D men der er 4 x'er ? :)

P.S jeg har sendt min mail til dig via. indbakke :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. maj 2014 af mathon

a)
         omkreds
                           Omk=3\cdot 50+2\cdot 100

         areal
                           Areal=\frac{1}{2}\cdot 50^2\cdot \sin(60^{\circ})+50\cdot 100


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. maj 2014 af Bullerkage (Slettet)

Du skal visualisere figuren for dig. Omkreds er et mål for de visuelle længer af figuren. Ét af x-erne repræsenterer jo en stiblet linje, fordi linjen ikke er synlig, men blot en hjælpestreg.

Og lol det lød frækt :) ... Havde det været nummer i stedet for mail altså :(


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. maj 2014 af Heptan

Den der er inde i figuren tæller ikke med.

#10 Omkreds er da bare at addere alle figurens sider sammen... Det er ikke nogen formel det er bare at vide hvad omkreds betyder :)


Svar #15
26. maj 2014 af Aleynaa

#13

Du skal visualisere figuren for dig. Omkreds er et mål for de visuelle længer af figuren. Ét af x-erne repræsenterer jo en stiblet linje, fordi linjen ikke er synlig, men blot en hjælpestreg.

Og lol det lød frækt :) ... Havde det været nummer i stedet for mail altså :(

Haha ! :D Tak for hjælpen.  Hvis du kan vedhæfte opgaven via. sms :))


Brugbart svar (0)

Svar #16
26. maj 2014 af cecilied34 (Slettet)

#2

Hvordan kender man den formel for arelaet af en ligesiddet trekant? Var det en du kendte, eller var det noget, du lige regnede ud?


Brugbart svar (0)

Svar #17
26. maj 2014 af Heptan

#16 En halv appelsin. Lær den udenad.

T=\frac{1}{2}\cdot a\cdot b\cdot sin(C)

Gælder for alle trekanter.

Trekanter, hvor højden er kendt, kan beregnes ved:

T=\frac{1}{2}\cdot h\cdot g


Brugbart svar (0)

Svar #18
26. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

I en ligesidet trekant er højdens længde h (√3)/2 af sidens længde x. Højden deler den ligesidede trekant i to kongruente retvinklede 30-60-trekanter.

Trekantens areal er da

        T = 2·(1/2)·((√3)/2)·x·x/2 = (√3)·x2/4 .


Skriv et svar til: omkreds og areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.