Matematik

Integral- og sandsynlighedsregning: Median og kvatilsæt i en en kontinuert stokastisk variabel

26. maj 2014 af ThereseMoreau (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nok engang sidder jeg fast i en opgave inde for sandsynlighedsregningen. Er der nogen derude, der kan give mig et praj?

Opgaven lyder som følger:

Bestem median og kvartilsæt for en eksponentialfordelt stokastisk variabel med tæthedsfunktion:

f(x)=\left\{\begin{matrix} 0&for&x<0\\ \frac{\ eks\left ( -\frac{x}{2} \right )}{\2}& for&x\geq 0 \end{matrix}\right.

Okay, jeg er langt om længe med på hvordan jeg bestemmer \mu og \sigma^{2}, men medianen har jeg end ikke en formel for.

Kan du derude givet et hint til hvordan denne løses?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2014 af peter lind

løs ligningen f(x) = ½


Svar #2
26. maj 2014 af ThereseMoreau (Slettet)

Jeg er bange for at jeg ikke helt forstår hvad du mener, vil du prøve at uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal løse ligningen

        -∞m f(x) dx = 1/2

for at finde medianen m , dvs

        0m (1/2)·e-x/2 dx = 1/2


Svar #4
26. maj 2014 af ThereseMoreau (Slettet)

Okay, jeg tror (tror!) jeg forstår. Det afprøver jeg lige i morgen tidlig. Tak til jer begge. :-)
 


Skriv et svar til: Integral- og sandsynlighedsregning: Median og kvatilsæt i en en kontinuert stokastisk variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.