Matematik

Hjælp

27. maj 2014 af lalala1122 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 11

Der skal bygges en sandkasse i et retvinklet hjørne af en gård. Til at bygge sandkassen skal der bruges 2 sider, hvor den ene er 2 m lang og den anden er 3 m lang. Den længste side skal fastgøres i punktet A, som ligger 1m fra hjørnet af gården. Det den korteste side skal fastgøre i B på den anden side er muren

a) bestem  længden AB og vinkel v, når når x=4
b) Bestem det samlede areal af de to trekanter ABC og ABD, når x=4

Det oplyses, at sandkassen areal T som funktion af x kan beskrives ved

T=1/4*(kvadratrodaf(24-x^2)+1/2* 

c)bestem den værdi af x, der giver sandkassen det størst mulige areal


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Giv alle oplysninger i opgaven.

Svar #2
27. maj 2014 af lalala1122 (Slettet)

se  billedet


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. maj 2014 af lvr34 (Slettet)

a) AB er tilsvarende til hypotenusen i en retvinklet trekant med kateterne 1, og, når x = 4, 4. Derved kan du finde AB ved Pythagoras' sætning. Når AB er fundet kan du finde vinkel v ved cosinusrelationen.

b) Find først arealet af ABD ved formlen T = 0,5·sin(C)·a·b, og find derefter arealet af trekant ABC ved formlen T = 0,5·h·G. Når du har regnet de to arealer er det jo blot at lægge dem sammen.

c) Løs ligningen T'(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2015 af jens12234 (Slettet)

Jeg hopper lige med på tråden :) Kan du forklare hvad du gør i a)? forstår ikke din forklaring..


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2015 af Stats

Tråden er et år gammel... Hehe

Først beregnes |AB| vha. pythagoras' sætning. a2 + b2 = c2. Dernæst beregnes vinkel v, vha. af cosinus relationen a2 = b2 + c2 -2bc·cos(A)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2015 af jens12234 (Slettet)

Men kan jeg gøre brug af Pythagoras når det er en vilkårlig trekant?
Og jeg forstår ikke hvad man skal bruge x=4 til at finde vinkel v?

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2015 af Toonwire

#6

Pythagoras' læresætning er kun gældende for retvinklede trekanter.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. august 2015 af Stats

#5

ΔABC er retvinklet...

x = |CB| = 4
|AC| = 1
Derfor
|AB| = √( 42 + 12) = √17

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. august 2015 af jens12234 (Slettet)

Isolere du Cos(A) i cosinusrelationen, når man skal finde vinkel v?


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.