Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

dødvægtstab ved styk skat

28. maj 2014 af Zalaf (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej

opgave formuleringen.

Forudsæt følgende fuldkommen konkurrence-marked med udbudskurve (S) og

efterspørgselskurve (D):

S:Q = 110 + 8P

 D:Q = 250 - 4 P

   hvor P er prisen i kr. og Q er den mængden i stk. 

opgaven 

Beregn endvidere dødvægtstabet ved afgiften.

jeg har i funktionerne isoleret P

spørgsmålet er hvordan beregner man dødvægtstab ved fuldkommen konkurrence når der er styk afgift. 

jeg har tegnet grafen og indtegnet markedsligevægten 

ligevægten uden skat er fundet til - P= 11.66 og Q=203.33

Ligevægten med skat er fundet til P= 18.33 og Q=176.66

file:///Users/MahmoudZalaf/Desktop/Skærmbillede%202014-05-28%20kl.%2012.17.08.png <-- min graf 

Læren beregner dødvægtstabet ved at sige 0.5*(203.33-176.66)*10 =133.35

hvor man normalt vil sige 0.5*(203.33-176.66)*(18.33-11.66) = 88.94

dog forstår jeg ikk hvor han får 10 fra eller om man han bare bruger skatten , han giver ikk nogen forklaring på det. 

på forhånd tak 


Skriv et svar til: dødvægtstab ved styk skat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.