Matematik

mindste kvadraters metode y = ax hvordan?

28. maj 2014 af scootrootz123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg er igang med SRP og står i den situation at jeg skal argumenter for at man evt. kan nøjes med at lave en regression for y = ax i forbindelse med mindste kvadraters metode.

håber der er nogen som kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2014 af peter lind

Det er generelt ikke rigtig at man kan nøjes med dette. I specielle tilfælde er det muligt for eks. hvis det drejer sig om formlen U = R*I


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2014 af SuneChr

Funktionen
f1 (x)  =  ax + b
er funktionen
f2 (x) = ax
som er lodret parallelforskudt stykket b
Det vil så kræve, at man kender b og dermed adderer alle målepunkternes 2.koordinat med værdien b.
Det er der vist ikke vundet noget ved, når man skal lave en lineær regression.


Svar #3
30. maj 2014 af scootrootz123 (Slettet)

så hvis jeg har forstået det rigtigt så er y = ax en funktion af y = ax + b som er lodret forskudt fra stykket b, og derved vil kræve at b er kendt og hermed addere "2. koordinat"?`hvilke anden koordinat? med b - værdien.

så er det en egentlig mulighed eller er det praktisk talt umuligt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2014 af SuneChr

# 3
SP 3005141342.PNG

Vedhæftet fil:SP 3005141342.PNG

Skriv et svar til: mindste kvadraters metode y = ax hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.