Matematik

Bestem f'(x)

28. maj 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1

En funktion er givet ved f(x)=x3-12x+7

Bestem f'(x)

x3=3*x3-1=3x2

-12x differentieres til -12

7 forsvinder

3x2-12

Opgave 2

En funktion f er givet ved f(x)=x4+1/x-2

Undersøg om F(x)=1/5x5+ex-2x er stamfunktion til f(x).

x4 differentieres til:4*x4-1=4x3

1/x differentieres til -1/x2

-2 forsvinder

Funktionen f er ikke stamfunktion til funktionen F

(3)

En funktion f er givet ved f(x)=0,25x4-x3+x2

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet, (3,f(3)

-x3 differentieres til -3*x3-1=-3x2

x2 diffentieres til 2x

Mit problem er, at jeg ikke kan finde ud af at differentiere 0,25x4

Hvordan differentiere man 0,25x4?

Får I samme resultat i opgave 1 og 2 som mig?

Tak på forhånd 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. maj 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Opgave 1

Rigtigt

Opgave 2

Det er F(x), da skal differentiere og sammenligne med f(x).

Opgave 3

f '(x) = 0,25*4*x3 - 3x2 + 2x  <=>

f '(x) = x3 - 3x2 + 2x


Skriv et svar til: Bestem f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.