Matematik

trigonometri

28. maj 2014 af kjsahdsh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løses vedhæftede opgave?

Vedhæftet fil: opg 1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2014 af mathon

a)  

     af kordeformlen har man

                              k=2\cdot r\cdot \sin\left ( \frac{u}{2} \right )
           hvoraf
                              u=2\cdot\left ( \sin^{-1}\left (\frac{k}{2r} \right ) \right )^{\circ}

c)

     længden af en cirkelbue b
     beregnes af
                               b=2\pi \cdot r\cdot \frac{u^{\circ}}{360^{\circ}}       når u er centervinklen.

                                             


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2014 af peter lind

b) Se på trekanten, der dannes af radierne i den højre del af figuren. Det er en ligebenet trekant, hvor du kender topvinklen og de ligebenede sider. Find højden fra topvinklen og træk resultatet fra radius. Det giver den nederste del af b. Den øverste er angivet på figuren


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2014 af Sam0031 (Slettet)

Hej, jeg er også ved at lave denne opgave. Tænkte på i a'eren så er r lig med 2,44. Hvad er værdien for k? Er det 3,37?

Et andet spørgsmål er om vinklen bliver i radianer?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2014 af Sam0031 (Slettet)

Screen Shot 2014-06-05 at 16.39.21.png


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.