Matematik

Angående linære funktioner- har virkelig brug for hjælp

02. juni 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau
Jeg vedhæfter filen - spørgsmål b synes jeg er svær - hvordan ved jeg hvad jeg skal sige omkring det. I opgavens i gen står a Tim st være -44, jeg får det til 44 er der nogen der kan fortælle mig hvad jeg gør galt måske, det er til eksamen - og kan ikke nå at gøre noget nu
Vedhæftet fil: image.jpg

Svar #1
02. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Har regnet a ud på med disse tal: 320-210: 2,80-0,30= 44 ved i hvordan det giver - 44? Ej Tak på forhånd- det betyder rigtig meget

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du skal benytte formlen for hældningskoefficienten ud fra to kendte punkter:

        a=\frac{y_{2}-y_{1}}{x_{2}-x_{1}}

Du bytter rundt på y2 og y1 , hvor du har indsat i formlen. Hvis du har vedtaget, at x1 er x-koordinaten 0,30, er y1 jo lig med 320, ikke 210 .


Svar #3
02. juni 2014 af HFNU (Slettet)

ok tak for det:) kan jeg godt lige spørger dig, hvordan kan jeg være sikker på at jeg bestemmer tallene rigtigt? altså y1 og y2-jeg bytter tit rundt på dem-der er evt ikke en måde man kan huske det på så vel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der er da ikke noget at huske på. Den y-værdi, der står under en x-værdi i tabellen, hører jo til den x-værdi, den står under. Det er et spørgsmål om simpel ordenssans og organisation.


Svar #5
02. juni 2014 af HFNU (Slettet)

ja jeg ved simpelthen ikke hvorfor det går galt så- synes jeg gør meget ud af det 


Svar #6
14. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Under det her emne , vil jeg gerne prøve at forstå lidt bedre hvad a' og b's betydning egentlig er??

Jeg har skrevet at b er begyndelsesværdien- og har læst at a og b er konstanter??

Hvad vil det egentlig sige??at de er konstanter-

Jeg ved også at a er hældningskoefficienten, altså stigningstallet, men tænker hvad nu hvis det er en aftagende funktion?? så er hældningen bare aftagende -altså faldende (hyperbel)??mener jeg det hedder:)

Jeg er rimelig nervøs for at ikke kunne forklarer det ordentlig til eksamen- sætter stor pris på hjælp.TAK


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvis hældningskoefficienten er negativ, er den lineære funktion aftagende. Det har ikke noget med hyperbler at gøre.

I en lineær funktion

        f(x) = ax + b

kaldes a og b funktionens koefficienter. De er konstanter i modsætning til x, der er en variabel.


Svar #8
14. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Ok det kan bedre forstå nu :) tak hvis man nu skulle komme med et eksempel fra hverdagen omkring aftagende funktioner- hvad kunne man nævne???jeg har eksempel på voksende men det er svært med aftagende funktion:(.

Hvis du har tid bliver jeg glad for at få et svar...og mange tak


Svar #9
14. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Ok det kan bedre forstå nu :) tak hvis man nu skulle komme med et eksempel fra hverdagen omkring aftagende funktioner- hvad kunne man nævne???jeg har eksempel på voksende men det er svært med aftagende funktion:(.

Hvis du har tid bliver jeg glad for at få et svar...og mange tak


Svar #10
14. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Hov det er det samme spørgsmål kom til at kopierer det to gange- hvis der er nogen som har nogen ideer lytter jeg gerne:)


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvis du bevæger dig med konstant fart hen mod et mål, vil afstanden til målet være en aftagende lineær funktion af tiden, indtil man når målet.


Svar #12
14. juni 2014 af HFNU (Slettet)

:) ej tak...ehm jeg har nu læst det her 4 gange, jeg tror jeg bliver nødt til at spørger ind til det?

Tiden bliver mindre jo hurtigere man bevæger sig mod målet??? på dne måde


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

 Jeg ved ikke, hvilken tid du tænker på, men afstanden til målet bliver da mindre.


Svar #14
14. juni 2014 af HFNU (Slettet)

ok men tror ikke jeg forstår hvordan afstanden bliver mindre;(.....altså jo tættere på du kommer bliver afstanden mindre , men det er ikke det du mener ??er det


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Nå man bevæger sig hen mod et mål, bliver afstanden til målet da mindre med tiden.

        d(t) = d0 - v·t


Svar #16
14. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Ja tror jeg forstår det nu...men problemet er lidt nu hvis jeg bruger det som eksempel hvordan skal jeg s jeg stille det op?? 

Jeg tror desværre ikke helt jeg forstår det du skriver med d(t) = d0 - v*t


Svar #17
14. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Jeg leder stadig efter svar på eksempel på aftagende graf for lineær funktioner - jeg har dog et andet problem . Jeg vil vedhæfte min skitse til eksamen om linær funktioner - noget af det. Jeg kan ikke helt tegne grafen ond for eksemplet med Peter og mælken:(( pludselig er jeg bare gået i stå:( håber der nogen der kan hjælpe mig med det:)
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #18
14. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Nu har jeg tegnet en graf for eksemplet med Peter som køber en liter mælk for 5kr- og tegnet a og b ind :) hvis der bil kigge på det og lige se om jeg har det rigtigt nu, har lige tegnet grafen om .... Tak;)

Svar #19
14. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Det er den nye graf
Vedhæftet fil:image.jpg

Skriv et svar til: Angående linære funktioner- har virkelig brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.