Matematik

Vilkårlige trekanter

03. juni 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau
Jeg har virkelig glemt hvordan man regner sidelængden ud i en vilkårlig trekant- vil blive glad for at få hjælp til hvad skal jeg starte med at gøre ? Jeg har vedhæftet filen , tak for hjælpen
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2014 af mathon

                 \frac{1}{2}\cdot a\cdot \left | AC \right |\cdot \sin(C)=T

                  \left | AC \right |=\frac{2\cdot T}{a\cdot \sin(C)}


Svar #2
04. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Undskyld men hvad er det nu T er ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

T er trekantens areal.


Svar #4
04. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Ok -men hvorfor skal den ganges med 2?? det er det jeg ikke helt forstår...


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Fordi faktoren (1/2) på venstre side i den første ligning i #1 jo bliver til en faktor 2 på højre side, når man isolerer |AC| i den ligning.


Svar #6
04. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Nååår ja ok-det kan jeg godt se nu, tak. Håber jeg kan regne den rigtig ud nu. Tak igen


Svar #7
04. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Jeg har lige et spørgsmål mere:) håber det er ok, og 1000 tak fordi i hjælper så meget.

Men jeg vil bare hører er det sinusrelationerne vi bruger i det her tilfælde for at finde siden AC??


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, man benytter udtrykket for trekantens areal

        T = (1/2)·h·g = (1/2)·hb·b = (1/2)·a·b·sin(C)


Svar #9
04. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Det vil sige man skal isolerer b? og stille det op som en ligning


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, det er jo vist i #1. Man kender T, a og C og kan så beregne b.


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)


Svar #12
04. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Det er det også:) kan jeg også finde svarerne ??så jeg kan se om jeg har svaret rigtigt på min besvarelse-ved du det:)


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Svarene offentliggøres ikke. Du kan stille spørgsmål her til konkrete opgaver sammen med en præsentation af din egen fremgangsmåde og resultater.

Opg 1. Her benyttes renteformlen til begge spørgsmål.

Opg 2. Opstil en forskrift for en lineær model.

Opg 3. Potensfunktion, beregn a) funktionsværdi og b) procentuel ændring.

Opg 4. Ligebenet trekant med kendte ben og vinkler ved grundlinien. Beregn a) højden (sinus i retvinklet trekant), og b) grundlinien (cosinus i retvinklet trekant).

Opg 5. Boksplot, fordeling af skostørrelser.

Opg 6. Eksponentialfunktion, bestem modellens konstanter ud fra to punkter. Bestem fordoblingskonstanten.

Opg 7. Indekstal. Udfyld manglende tal i opgivet tabel.

Opg 8. Se ovenfor (trekant med areal, vinkel og side givet).


Svar #14
04. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Ok -jamen det er der meget hjælp jeg har fået her:))) 

Nu kan jeg jo tjekke lidt om jeg har gjort det udfra de ting du nævner her mange tak igen:).

Jeg vil bare rigtig gerne have hjælp til opgave 4:) kan du hjælpe mig med det?


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Der får man (Opg 4)

a)        h = hb = |AB|·sin(A) = 9,0 · sin(32º) = 4,77 m

b)        |AC| = 2·|AB|·cos(A) = 2 · 9,0 · cos(32º) = 15,26 m


Svar #16
04. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Jeg håber det er ok jeg spørger til spørgsmål b- hvorfor 2*9,0 ??hvordan skal diameteren forståes i den her opgave?- Diamteren er hele grundlinen? AC, eller ??


Brugbart svar (0)

Svar #17
04. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Det står jo klart i opgaven 4 b), at man skal beregne længden af AC.


Svar #18
04. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Ja det har jeg læst nu, men jeg tror at jeg er forvirret .fordi du skriver 2*sidelængden AB? -hvorfor ikke bare sidelængden AC-det er jo det hele.

Hvorfor AB også gange med 2.


Brugbart svar (0)

Svar #19
04. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Højden hb deler jo den ligebende trekant i to kongruente retvinklede trekanter. I hver af disse er den ene katete højden hb, mens den anden er det halve af grundlinien AC . Den halve grundlinie findes jo ved at benytte udtrykket for cos(A) i den retvinklede trekant.


Svar #20
04. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Ok jeg forstår godt at trekanten bliver delt op i 2 retvinklede trekanter- og i hver af dem er højden hb, er det derfor du siger 2*Sidenlængden AB?? fordi det vil være lige med sidelængden AC


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.