Matematik

Monotiforhold

04. juni 2014 af heeeeejjjj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er helt på bar bund med følgende to sprørgsmål omhandlende monotoniforholdl:

 Bestemmelse af monotoniforhold for den eksponentielle udvikling  f(x)=b*e^k*x ved hjælp af f'(x) 

og

Bestemmelse af potensudviklingens monotoniforhold ved hjælp af f'(x)

Håber der er en, der kan hjælpe mig lidt på vej 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2014 af peter lind

Du skal bruge at hvis f'(x) > 0 er funktionen monoton voksende, hvis f'(x)<0 er funktionen aftagende


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2014 af mathon

                 f{ }'(x)=b\cdot e^{kx}\cdot \left (kx \right ){}'=b\cdot e^{kx}\cdot k=k\cdot \left ( b\cdot e^{kx} \right )=k\cdot f(x)

     for b > 0 er f(x) > 0
                    for k < 0 er f '(x) < 0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
                    for k > 0 er f '(x) > 0, hvorfor f(x) er monotont voksende

     for b < 0 er f(x) < 0
                    for k < 0 er f '(x) > 0, hvorfor f(x) er monotont voksende
                    for k > 0 er f '(x) < 0, hvorfor f(x) er monotont aftagende


                      


Svar #3
06. juni 2014 af heeeeejjjj (Slettet)

Skal jeg ikke differentiere funktionen for at finde den afledte funktion , og så sætte den lig 0 , men det er måske det, du har gjort? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, man starter med at bestemme den afledede funktion, differentialkvotienten f '(x) , og man løser ligningen

        f '(x) = 0

for at bestemme fortegnsvariationen for f '(x), der så kan oversættes til monotoniforhold for selve funktionen f(x), jvf. #1 og #2.


Skriv et svar til: Monotiforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.