Matematik

Eksempel med omvendt proponalitet

05. juni 2014 af Ceerial (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg ved at prøve på at lave et eksempel med omvendt proponalitets opgave, men jeg gør et andet forkert.

Den ser sådan her ud:

Eksempel: 

Et kassereol: jo flere kasser der kommer på reolen, jo mindre plads er der pr. kvadratmeter.

Størrelser på kasser: 1,5 X 1,5 X 1,5 = 3,375 m

Plads på reolen i alt 6 X 3 X 4,5 = 81 m3

Plads 24 kasser

X = antal kasser
Y = Plads i m3

Hvor meget plads er der når halvdelen af kasserne er sat på plads? (12 kasser)

Hvordan finder jeg frem til k (konstanten)? Jeg ved det er y*x, men når jeg har prøvet mig frem for jeg ikke rigtigt noget tilfredstillende resultat, y-værdien skulle jo gerne ende med at være halvdelen af de 81 mog det kan jeg ikke komme frem til.

Hvor er det kæden hopper af?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2014 af peter lind

Det er ikke omvendt proportional, så det er ikke så mærkeligt det ikke passer.

Der gælder for en luftmasse ved konstant temperatur at tryk*rumfang er konstant


Svar #2
05. juni 2014 af Ceerial (Slettet)

Okay, tak.

Har du evt. en idé hvad man så kunne have i stedet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2014 af peter lind

Se den sidste linje i #1


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2014 af SuneChr

Arealet af et rektangel, a × b , skal være konstant.
a og b står i omvendt proportionalitet.


Skriv et svar til: Eksempel med omvendt proponalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.