Kemi

Kemi hjælp!

08. juni 2014 af Maria55555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan kan man perspektivere øvelsen kvantitativ og kvalitativ analyse af natron til andre anvendelser af gær ved industriel produktion? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2014 af mathon

Bagegær er i familie med de gærsvampe, som bruges til ølbrygning og fremstilling af vin. De hedder saccharomyces-arter, og ud over at omdanne kulhydrater til luft, kan de også omdanne sukkerarter til alkohol. I ølbrygning tilsættes gæren, mens vin typisk bliver til ved hjælp af de gærstammer, der findes naturligt på druerne.

                                                        gær
                                 C6H12O6 (aq)   --->   2 C2H5OH (aq)   +   2 CO2 (g)  
                                                                      ethanol


Svar #2
08. juni 2014 af Maria55555 (Slettet)

Ej tusind tak for din hjælp!!!
Ved du derudover hvordan jeg kan perspektivere øvelsen alkoholers egenskaber, til biokemiske processer, der finder sted ved produktionen af bioethanol? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2014 af mathon

nedbrydning af indtaget/nydt alkohol:

       uafstemt nedbrydningsvej:

        \! \! \! \! CH_3CH_2OH \; \; \; \rightarrow \; \; \; CH_3CHO\; \; \; \rightarrow \; \; \; CH_3COOH\; \; \; \rightarrow \; \; \; CO_2\; \; \; +\; \; \; H_2O
 


Skriv et svar til: Kemi hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.