Matematik

Lineære differentialligninger - homogen/inhomogen

08. juni 2014 af Hijsa - Niveau: A-niveau

Hej,

Hvorfor kalder man lineære 1. ordens differentialligninger for lineære, og hvornår kalder man ligningen homogen og inhomogen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2014 af Stevenn (Slettet)

En første-ordens diff.ligning x' + x = q(t) er homogen for q(t) = 0 og inhomogen for q(t) ≠ 0, og er desuden lineær, hvis den opfylder begge linearitetsbetingelser:

L1: f(x1(t) + x2(t)) = f(x1(t)) + f(x2(t))

L2: f(k · x(t)) = k · f(x(t))


Skriv et svar til: Lineære differentialligninger - homogen/inhomogen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.