Matematik

Middelværdi, varians og spredning

08. juni 2014 af Vandel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis der gennemsnitligt er 80% af en skole på 300 elever, der består afgangseksamen. Hvordan regnes da middelværdien, variansen og spredningen af de ikke-beståede elever?

Jeg vil gætte på, at middelværdien af de ikke-beståede elever må være (100%-80%)*300=60?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2014 af peter lind

spørgsmålet er meningsløst. Hvis 80% har bestået har 80% bestået og 20% dumpet. Det giver ingen mening at tale om middelværdi, varians eller spredning. Man ved jo præcist hvad der er sket


Svar #2
08. juni 2014 af Vandel (Slettet)

"... af de ikke-beståede elever for et tilfældigt udvalg kursus" skulle der stå.

Jeg forestiller mig, at man måske skal bruge et statistikprogram, og generere tilfældige binomialfordelinger.

Kan det måske være

mean(rbinom(100000,250,0.2)) = 50
sd(rbinom(100000,250,0.2)) = 6.32


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2014 af peter lind

Det giver stadig ikke nogen mening. Kan du ikke komme med hele opgaven ordret


Svar #4
08. juni 2014 af Vandel (Slettet)

Jeg har vedhæftet spørgsmålet som et billede.

Vedhæftet fil:statistik.PNG

Svar #5
08. juni 2014 af Vandel (Slettet)

og starten af opgaven.

Vedhæftet fil:statistik2.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #6
08. juni 2014 af peter lind

Der er givet at sandsynligheden for at bestå er 80% og dermed at sandsynligheden p for at dumpe er 20%.

Der spørges så om middelværdi og spredning for at dumpe mellem 250 elever( Hvor får du de 300 elever fra ?)

Middelværdien i en binomialfordeling er n*p. Spredningen er kvrod( n*p(1-p))


Skriv et svar til: Middelværdi, varians og spredning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.