Kemi

Metaller disposition

08. juni 2014 af MarenMarie7228 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

Sidder og bakser med fysik/kemi dispositioner og mangler kun EN disposition og det er metaller - og mangler lidt inspiration til min egen!

Hvis I har forslag til ideelle forsøg og nogle vigtige punktur, kunne det være skønt.  

/TAK PÅ FORHÅND 


Svar #1
09. juni 2014 af MarenMarie7228 (Slettet)

Jeg er desperat - hjælp! 


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. juni 2014 af Ganymedes

Med hensyn til gode forsøg, er der:

3,1 Metalegenskaber

3.2 Hærdning ved deformaton (god at tale om)

3.5 Spændingsrækken (super god!)

3.6 -3.7 Metaller i opløsning

3.10 Korrosion

3.11 Elektrisk rustbeskyttelse (god at tale om)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2014 af mathon

Metaller danner baser med OH
Ikke-metaller danner syrer med OH

        Ikke ædelt metal  +  stærk syre  --->  salt  +  dihydrogen jvf. #2  3.5


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2014 af Heptan

#3 Hvordan kan Ikke-metaller danner syrer med OH? Har du et eksempel? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. juni 2014 af mathon

Når G betyder et grundstof
er det et spørgsmål om bindingen mellem G og O er stærkere end bindingen mellem O og H

                              -G-O-H

For metaller der er moderat elektronegative er bindingen G-O svagere end bindingen O-H,
hvorfor et polært opløsningsmiddel vil have lettere ved at adskille -G-O-H mellem G og O,
så molekylet -G-O-H virker som en base.

For ikke-metaller der er ret elektronegative er bindingen G-O stærkere end bindingen O-H,
hvorfor et polært opløsningsmiddel vil have lettere ved at adskille -G-O-H mellem O og H,
så molekylet -G-O-H virker som en syre.

Det i #4 efterlyste eksempel kunne være:

                     H2SO4 = SO2(OH)2    såkaldt syreacyl

                                        O-H
                                         |
                                  O = S = O
                                         |
                                        O-H

         Hvor - er noget svagere end |


                       


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2014 af Heptan

Når du siger, at de danner syrer hhv. baser med OH, er der så tale om OH-, eller skal man forestille sig at metallerne hhv. ikke-metallerne allerede indeholder OH, og at man så kan analysere og vurdere om stoffet er en syre eller en base ud fra strukturformlen, ligesom eksemplet i #5 ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. juni 2014 af mathon

#6

     Der er ment, at metallerne hhv. ikke-metallerne allerede indeholder gruppen -OH som behandlet i #5.


Skriv et svar til: Metaller disposition

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.