Matematik

Fremskrivnings formlende og annuitetsformlen

09. juni 2014 af Tanjapi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har nogle eksamensopgaver, jeg er lidt i tvivl om og håber der er nogen som vil hjælpe. 

Hvad er forskellen på de opgaver der løses med fremskrivnings formlende opgaver, der løses ved hjælp af annuitetsformlen An=y*(1+r)n-1/r . 

Forklar med udgangspunkt i nedenstående eksemplet, hvordan man kan bruge rentes og annuitetsregning til at finde den mulighed, der er bedst for Halfdan, når der arbejdes med en rente på 10 % p.a.

Eksempel:

Halfdan kan vælge mellem at få en gevinst i lotteriet ”grøn verden” udbetalt på en af følgende 3 måder:

1: hele beløbet på 100.000 kr. udbetales kontant.

2: Der udbetales 55.000 om 1 år og 60.000 om 2 år.

3: Gevinsten udbetales med 13.500 pr. kvartal over 2 år.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2014 af mathon

1:
            hele beløbet forrentet over 2 år, hvis det indsættes i en bank til 10% p.a., hvilket jo ikke er sikkert:

                              100.000\cdot 1,10^2

2:
           efter to år
                              55.000\cdot 1,10\cdot +60.000       hvis de 55.000 indsættes i en bank til 10% p.a.

3:
          kvartalsudbetaling
                             
                              A_8=13.500\cdot \frac{1,025^{8}-1}{0,025}
                            


Skriv et svar til: Fremskrivnings formlende og annuitetsformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.