Matematik

proportionalitet

10. juni 2014 af hejhejhejhejhejhej12345 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan kan proportionalitetskonstanten k beregnes ud fra et punkt på grafen? 

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2014 af mathon

for ligefremproportionalitet mellem størrelserne x og y
gælder, at foholdet mellem dem
er konstant:
                             \frac{y}{x}=k
og dermed
                             y=k\cdot x       hvor proportionalitetskonstanten k er hældningskoefficient
                                                      til den lineære graf.

for omvendt proportionalitet mellem størrelserne x og y
gælder, at produktetmellem dem
er konstant:
                             y\cdot x=k
og dermed
                             y=k\cdot x^{-1}       hvor proportionalitetskonstanten k er hældningskoefficient
                                                         til er til den lineære graf.


Skriv et svar til: proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.