Matematik

Ligninger

10. juni 2014 af JBiebs (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Mathilde og Mads har tilsammen 17 dvd'er. Mathilde har x dvd'er.
Mads har 5 dvd'er flere end Mathilde.
Opstil en ligning og regn ud hvor mange dvd'er de har hver.

Forklar venligst i detaljer tak! :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2014 af BasicMath (Slettet)

Mads = 5

Mathilde= x

Tilsammen = 17

5+x=17

Så - vi med 5 på begge sider

x=17-5

x=...

Der har du svaret


Svar #2
10. juni 2014 af JBiebs (Slettet)

Tusind tak! :)

Svar #3
10. juni 2014 af JBiebs (Slettet)

Tusind tak! :)

Kan du forklare den her? :)

I bogart er der x ansatte. I Cinema er der 3 gange så mange ansatte. Hvor mange ansatte er der i hver biograf når der er 36 ansatte i alt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2014 af Krabasken (Slettet)

x + (x+5) = 17

2x + 5 = 17

2x = 12

x = 6

#1 er noget vrøvl :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Som du skriver er der x ansatte i Bogart. Hvis der er 3 gange så mange ansatte i Cinema, bestem så dette antal udtrykt ved x. Læg de to antal sammen og sæt det lig med 36, og løs den fremkomne ligning.

Alternativt kan du dele 36 ansatte i forholdet 1:3 mellem Bogart og Cinema.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.