Matematik

Hvorfor får jeg fejl?

11. juni 2014 af EnStuderende - Niveau: C-niveau

Hej! 

Jeg har fået fejl i denne opgave (m skal isoleres), men kan simpelthen ikke rigtig gennemskue, hvad jeg har gjort forkert? Jeg har opdaget, at jeg i step 3 bare kunne have ganget over kors, men sådan er det til prøve, man bliver stresset og mister overblikket.

Nogen, der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Fra step 3 til step 4 smides leddet +mgyf i tælleren på venstre side helt væk. Det kan man ikke.

Det simpleste er da blot at sætte mg uden for parentes:

        Wg = mgyi - mgyf

        Wg = mg·(yi - yf) , divider med g·(yi - yf)

        m = Wg / (g·(yi - yf))


Svar #2
11. juni 2014 af EnStuderende

Nårh nej. Jeg tænkte bare, de gik ud med hinanden, men det giver vel 1 så, når det er alle, der går ud med hinanden....

Og self. skal man da bare bruge kvadratsætningen! Mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg forstår ikke, hvor du mener, at der skal anvendes en kvadratsætning. Der er tale om en simpel isolering ved at dividere med en faktor.


Svar #4
11. juni 2014 af EnStuderende

Det var også mest til mig selv, haha, bare glem det :-)


Skriv et svar til: Hvorfor får jeg fejl?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.