Fysik

resistans

12. juni 2014 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

hvad er resistans og hvorfor afhænger den af temperatur. hvilket sammenhæng er der mellem de to


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2014 af mathon

Resistans kalder du nok for modstand.
Begrebet - det at en komponent yder modstand mod strømmen - kaldes resistans. Selve den konkrete enhed kaldes en modstand.

En modstandstråds resistans R afhænger af temperaturen T
efter
                             R=R_{20}\cdot \left (1+\alpha \cdot \Delta T )
hvor
R er resistansen ved den aktuelle temperatur                 [R] = Ω
R20 er resistansen ved temperaturen 293° K                  [R20] = Ω
α er den specifikke temperaturkoefficient for resistans   [α] = K-1
ΔT er temperaturforskellen ({T} - 293) K                         [ΔT] = K


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2014 af mathon

                                    R=R_{20}\cdot \left ( 1+\alpha \cdot \Delta T \right )


Svar #3
12. juni 2014 af hansen1921 (Slettet)

#2

et eksempel på, hvor modstandstråd afhænger af temperatur, kunne det være en glødepære?

Jeg har også et andet spørgsmål?

Når man har to resistor i en serie, og man sætter flere amperemeter. Hvad vil der så ske? og hvad vil der gælde om spændingsfald.


Svar #4
12. juni 2014 af hansen1921 (Slettet)

#2 

Når man har fx har lavet en karakteristik for en resistor. Hvorfor er det muligt at sige 1/R, for at finde resistansen. Er det fordi det er en parallelkobling?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2014 af hesch (Slettet)

Størrelsen 1/R er modstandens ledningsevne med enheden [ Siemens ] eller mere polulært [ mho ], (ohm stavet bagfra ).

Og ja, når man beregner erstatningsmodstand i parallelkoblinger, benytter man at omregne modstandene til deres ledningsevner.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2014 af mathon

#3
          To resistorer i serie er additive:
                                                          R_{erstat}=R_1+R_2
Ampèremetrene har meget lille resistans, så Ampèremetrene vil vise det samme.

To serieforbundne modstande deler spændingen i modstandstallenes forhold.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2014 af mathon

#4
         fordi
                           I=G\cdot U=\frac{1}{R}\cdot U


Skriv et svar til: resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.