Kemi

Kemi eksamen spørsmål

12. juni 2014 af GTuurk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Følgende spørgsmål et stillet til min kemi eksamen som jeg ikke helt kan svare på. Håber i kan hjælpe.


Saltpetersyre kan fremstilles ud fra ammoniak. Bl.a. sker denne reaktion:

4 NH3(g) + 5 O2 (g) -->  4 NO (g) + 6 H2O (g)

Forklar hvordan du vil beregne hvor mange kilo NO og H2O, der vil blive dannet ud fra en given mængde NH3.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2014 af mathon

Du har molforholdet
                                           NH3           NO        H2O
                                            2                2            3
som du omregner til masseforhold
via molarmasserne
 M(NH3) = 17,03 g/mol
 M(NO) = 30,01 g/mol
 M(H2O) = 18,02 g/mol
hvoraf
                                        NH3           NO        H2O
masseforholdet             2·17,03     2·30,01   3·18,02
                                       34,06         60,02     54,06
                                         1           1,76218   1,5872


Skriv et svar til: Kemi eksamen spørsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.