Kemi

Redoxreaktion

13. juni 2014 af Alfifa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Er evt nogen der kan hjælpe mig med at afsteme følgende redoxreaktionen

H2S + NO3- -->  SO42- + NO   i sur opløsning 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2014 af KamillapigenXD (Slettet)

2H+ + 3H2S + 8NO3-   -->  3SO42- + 8NO + 4H2O


Svar #2
13. juni 2014 af Alfifa (Slettet)

Hvordan kan du få H2S til at give 3 og NO3- til at give 8

For jeg har har fået ox.-tal for H2S til -II  (1*2+x=0  x=-2) og for SO42- til +6  (x+4*-2=-2 x=6)

Dermed stiger det med 4

Ox.-tal for NO3- = 5 (x+3*-2=-1 x=5)  og for NO = 2 (x-2=0  x=2)

Dermed reduceres det med 3

??


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2014 af mathon

#2

                    -2       +5               +6             +2
                 H2S   +   NO3-   -->    SO42-   +   NO

.

      op   ned   antal
S     8               3
N            3        8

.

afstemning af op- og nedgange:

                 3 H2S   +   8 NO3-   -->    3 SO42-   +   8 NO

afstemning af ladning:

                 3 H2S   +   8 NO3-   +   2 H+  -->    3 SO42-   +   8 NO

afstemning af hydrogen:

                 3 H2S   +   8 NO3-   +   2 H+  -->    3 SO42-   +   8 NO   +   4 H2O

oxygen stemmer.


Skriv et svar til: Redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.