Kemi

ethanol

15. juni 2014 af Mangaschool (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn hvor meget ethanol du skal bruge for at lave 2g ethansyreethylester:

Nogen der kan forklare mig hvad jeg skal gøre??

Vedhæftet fil: ethanol.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Find ud af hvor mange mol der er i 2g ethansyreethylester:

n = m/M

n = 2g/(4*12,011 + 8*1,0079 + 2*15,999) = 0,02270 mol ethansyreethylester

Ifølge reaktionsligningen svarer 1 mol ethanol til 1 mol etahnsyreethylester, så vi skal altså bruge 0,002270 mol ethanol.

Dette svarer i g til

m = n*M

m = 0,002270 mol * (2*12,011 + 6*1,0079 + 1*15,999) = 0,10 g ethanol


Skriv et svar til: ethanol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.