Matematik

Forkorte brøk.

15. juni 2014 af kev22 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

\frac{63}{70} 

Skal forkorte den. Men har svært ved at finde et tal som går op i begge, især når det er ulige tal.

Nogen som kender en god måde at løse det på? så vil jeg gerne vide det tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. juni 2014 af Bullerkage (Slettet)

Jeg tror 7 går op i 70, mon 7 også går op i 63 :)?


Svar #2
15. juni 2014 af kev22 (Slettet)

Det gør den sku :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2014 af Bullerkage (Slettet)

Fedt mand, spa :D !


Svar #4
15. juni 2014 af kev22 (Slettet)

hvad med:   \frac{14}{35}


Svar #5
15. juni 2014 af kev22 (Slettet)

Det gør 7 også. hahaha


Svar #6
15. juni 2014 af kev22 (Slettet)

Har fundet ud af hvad man gør. Man kigger bare i tabellen :D Før var jeg helt lost... Er også nybegynder indefor brøker :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. juni 2014 af SuneChr

\frac{63}{70}=\frac{3^{2}\cdot 7}{2\cdot 5\cdot 7}=\frac{9}{10}      Der er forkortet med den fælles primfaktor 7. Yderligere forkortelse er ikke mulig, da resten af primfaktorerne ikke er fælles.


Svar #8
15. juni 2014 af kev22 (Slettet)

#7

Tak for hjælpen. Har fået en bedre forståelse nu.

Var inde på google og youtube for at kigge på primtal er. 


Skriv et svar til: Forkorte brøk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.