Fysik

FYSIK tyngdekræft!!!

17. juni 2014 af emmabb (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Kan ikke rigtig finde ud af sammenhængen mellem tyngdekraft, gravitation og massetiltrækning?

Skal til mundtlig fysik eksamen i morgen, så har virkelig brug for hjælp tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2014 af peter lind

Det er det samme


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2014 af Lurch (Slettet)

I bund og grund er alle tre ting en og samme mekanisme. 

Fra Newtons mekanik er massetiltrækning den effektive kraft der opstår mellem to objekter med masse m og M, med indbyrdes afstand r

F = G\frac{mM}{r^2}

Gravitation og tyngdekraft er sådans et abre synonymer for samme kraft. Når man snakker om tyngdekraften på jorden, bruger man dog ofte formen

F = G\frac{mM}{r^2} = m\left( G\frac{M}{r^2}\right) = mg

hvor g er tyngdeaccelerationen på jorden.


Svar #3
17. juni 2014 af emmabb (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: FYSIK tyngdekræft!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.