Fysik

Notation af isotoper og nukleonernes bindingsenergi i kernen

19. juni 2014 af SvenOlee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan forklar mig hvad notation af isotoper og nukleonernes bindingsenergi i kernen er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2014 af mathon

isotopen kaldes X

      isotopnotation      _{Z}^{A}\textrm{X}

      bindingsenergi
                                  E_{bind}=\left ( Z\cdot m_p+\left ( A-Z \right )\cdot m_n -m\left ( _{Z}^{A}\textrm{X} \right )\right )\cdot c^2
 


Skriv et svar til: Notation af isotoper og nukleonernes bindingsenergi i kernen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.