Matematik

Lineær sammen og rette linjer

20. juni 2014 af Jonas1317 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens. Jeg skal op i matematik mundtlig snarligt, men ved ikke hvad jeg skal finde frem til her:

Gør rede for sammenhængen mellem vinkelrette linjers hældningskoefficienter. Vis evt. hvordan man bestemmer ligningen for en tangent til en differentiabel funktion.

Kan i eventuelt komme med et eksempel eller lignende... 

Det vil være en stor hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2014 af mathon

Produktet af vinkelrette linjers hældningskoefficienter a_1 og a_2
er
                               a_1\cdot a_2=-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2014 af mathon

Grafen for en differentiabel funktion
                                                              y=f(x)
har i ethvert valgt punkt
P_o(x_o,f(x_o)) en tangent
med ligningen:
                                                              y=f{\, }'(x_o)\cdot (x-x_o)+f(x_o)
 


Skriv et svar til: Lineær sammen og rette linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.