Matematik

Eksamensopgaver

28. juni 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1

En funktion f er givet ved f(x)=x3+6x2+5

Bestem samtlige stamfunktion til f

x3 bliver til 1/4*x4

6x2 bliver til 6*1/3*x3, som svarer til 2x3

5 bliver til k

1/4x4+2x3+k

Opgave 2

En graf er givet ved f(x)=x3-1,5x+3

(a)

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet(1,f(1)

x3 differentieres til 3*x3-1=3x2

-1,5x differentieres til -1,5

3 forsvinder, bliver til 0

f(x)=x3-1,5x+3

f'(x)=3x2-1,5

f(1)=13-1,5+3=2,5

f'(1)=3*12-1,5=1,5

y=1,5(x-1)+2,5

y=1,5x-1,5+2,5

y=1,5x+1

(b)

Løs ligningen f'(x)=1,5 og gør rede for betydningen af løsningerne

f'(x) er 3x2-1,5

1,5=3x2-1,5

3=3x2

3/3=3x2/3

1=x2

x kan enten være 1 eller -1

-1 og 1 er de x-koordinater, hvor grafen f(x) har en tangent med hældningskoefficienten 1,5

Opgave 3

Løs ligningen 2*(x+1)*(x-3)=0

Jeg dividere med 2 på begge sider

(x+1)*(x-2)=0

(x+1)=0 x=-1

(x-3)=0 x=3 

x=-1 V x=3

Opgave 4

Bestem integralet ∫4x3+10x-3)dx

Integrere=finde stamfunktion til

Integrere er det modsatte af differentiere

x2 differentieres til 2x

2x integreres til x2

4x3 bliver til (4*1)/(3+1)x3+1=x4

10x bliver til 10*1/2x2=5x2

-3 bliver til -3x+k

x4+5x2-3x+k

Opgave 5

En cirkel har ligningen x2-2x+y^2+6y+8=0. Bestem cirklens radius og koordinatsættet til cirklens centrum

Cirklen med centrum i  [C(a, b)]  og radius r har ligningen

(x-a)2+(y-b)2=r2

x2-2x+y2+6y+8=0

(x-1)2-1+(y+3)2-9+8=0

(x-1)2+(y+3)2=0-8+9+1=2

(x-1)2+(y+3)2=2

Radius er √2

Koordinatsættet er (1,-3)

Det ville være til stor hjælp, hvis I kunne skrive jeres løsningsmetoder. 

Tak på forhånd og god weekend


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. juni 2014 af peter lind

opgave 1 ∫5dx = 5x + k


Svar #2
28. juni 2014 af 123434 (Slettet)

Opgave 1

1/4x4+2x3+5x+k


Skriv et svar til: Eksamensopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.