Studievalg og videregående studie

Jobmuligheder indenfor uddannelsen: Spansk sprog og kultur?

02. juli 2014 af Jaxon (Slettet)

Hey!

Jeg har som mange andre studenter lige færdiggjort min gymnasietid :)

Nu står jeg så i en position, hvor jeg skal vælge en videregående uddannelse. Efter at have gennemgået listen over de forskellige uddannelser, stødte jeg på "Spansk sprog og kultur" på KU, hvilket vækkede min interesse, da jeg altid godt kunne lide Spansk på gymnasiet. Dog har jeg nogle spørgsmål indenfor denne uddannelse, som jeg håber at i måske kunne svare på :)!

Hvilke jobmuligheder har man efter at man har færdiggjort en kandidat indenfor denne uddannelse? Jeg ved at man kan blive underviser på gymnasier, højskoler osv. men er der andre muligheder end disse?

Jeg har hørt at man også kan arbejde på ministerier (Eller noget i den retning) med en kandidat indenfor denne uddannelse, hvis dette passer: Er der så nogen der ved hvordan lønnen er for disse jobs :)?

Alt hjælp er værdsat!

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juli 2014 af Proprium (Slettet)

Jeg synes, at informationen i dette link er god:

http://studier.ku.dk/bachelor/spansk/faglig-profil-og-job/


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juli 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Det er ikke en uddannelse du skal tage fordi der hører en attraktiv løn til. Men du kan komme til at arbejde indenfor turisme, samhandel eller lignende.

Alternativt kunne du kigge på Negot eller SPRØK (Sprog og økonomi) med spansk. Der er nok endnu flere muligheder, da det ikke er humaniorauddannelser men samfundsvidenskabelige uddannelser.


Svar #3
02. juli 2014 af Jaxon (Slettet)

#1 Tak for svaret!

#2 Først og fremmest: Tak for dit svar :) Nu må du ikke misforstå mig, da jeg ikke vælger en uddannelse med henblik på lønnen. Meningen var at jeg ville danne mig et overblik over lønniveauerne på de forskellige jobs indenfor uddannelsen Spansk sprog og kultur, da du som nævner kan resultere i mange forskellige jobs efter uddannelsen. Hvis jeg ender med at færdiggøre netop denne uddannelse, ville jeg stadig vove at påstå at lønnen har en betydelig rolle, eftersom det bedst kunne betale sig at blive fx lærer hvis forskellen på lønnen er 5000 kr i forhold til de andre jobs :) Jeg prøver derfor blot at skabe mig et overblik over lønniveauerne indenfor denne uddannelse :P Hvis jeg kun havde fokus på lønnen kunnne jeg lige så godt læse Odontologi, da jeg har snittet til det, dog appellerer denne uddannelse mig ikke specielt meget :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juli 2014 af microphone (Slettet)

Hvis du vil have mulige specifikke stillinger, skal du kontakte en studievejleder for det pågældende studie. 

Jeg læser noget ligende (lige afsluttet 4. semester). Jeg tænkte at kombinere min bachelor med en kandidat i internationale studier mhp. at tilslutte mig diplomatiet. Jeg har dog valgt at skifte til datalogi, som er en helt anden boldgade..

Vil råde dig til at tage en økonomisk vinkel på det, eller en samfundsvidenskabelig, hvis du gerne vil have job i politiske organisationer, f.eks. i ministerier. 

Du skal nok regne med en meget lav løn ift. uddannelsens længde samt dårlige jobmuligheder, da udbuddet er alt for højt af arts kandidater, og, højst sandsynligt, hvad der kommer til at være behov for i fremtiden. Det er en temmelig dårlig uddannelse, hvis du ser på det ift løn og jobmuligheder. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juli 2014 af ohwell (Slettet)

Akademisk medarbejder  36.699 kr ca. (nyuddannet) (offentlig)

http://www.ug.dk/job/akademiskarbogledelse/forskoguniundervisning/akademisk_medarbejder.aspx

Kommunikationsmedarbejder  37.237 kr. ca  (nyuddannet) (offentlig)

http://www.ug.dk/job/akademiskarbogledelse/commerhvsprog/kommunikationsmedarbejder.aspx

Informationsmedarbejder  37.237 kr. ca. (nyuddannet) (offentlig)

http://www.ug.dk/job/akademiskarbogledelse/commerhvsprog/informationsmedarbejder.aspx

Lærer ved de gymnasiale uddannelser 32.846 kr.ca. (ved htx og hhx er lønnen lavere) (nyuddannet (offentlig) 

http://www.ug.dk/job/akademiskarbogledelse/undervgymhoejseminarium/laerer_ved_de_gymnasiale_uddannelser.aspx#fold4

-------------------------------------------

Overfor er nogle eksempler :) 

http://www.ug.dk/uddannelser/universitetsuddannelser/kandidatuddannelser/humanistiskekandidatuddannelser/sprog/spansk_sprog_og_kultur.aspx

http://www.ug.dk/uddannelser/universitetsuddannelser/bacheloruddannelser/humanistiskebacheloruddannelser/sprog/spansk_sprog_og_kultur.aspx


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2014 af niclasbech (Slettet)

AKOJA


Skriv et svar til: Jobmuligheder indenfor uddannelsen: Spansk sprog og kultur?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.