Matematik

Opstil ligning.

14. juli 2014 af Shisuse (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgave, hvor der står; Jette skal købe vinduer, som koster 28kr. pr.kg.  Opstil en ligning, som kan bruges til at beregne, hvor meget Jette kan få for 78kr.?

Jeg har ingen forstand på at opstille ligninger, så håber en eller anden kan hjælpe med en simpel forklaring.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juli 2014 af SuneChr

For 28 kr kan fås 1 kg
For 1 kr kan fås 1/28 kg
For 78 kr kan fås 78·1/28 kg = 78/28 kg 


Svar #2
14. juli 2014 af Shisuse (Slettet)

Jeg skal opstille en ligning, med et x i, så jeg er ikke sikker på, at den metode er den rigtige.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juli 2014 af SuneChr

Lad da x være antal kg og y prisen i kr herfor.
Man har da
y = 28·x
Løs da ligningen
78 = 28·x


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juli 2014 af mathon

generelt:               pris\; \; =\; \; m\ae ngde\; \; \cdot \; \; enhedspris

                                y        =         x               \cdot             a

     eller
                        y=a\cdot x

                        x=\frac{y}{a}

specifikt:

                        x=\frac{78\; kr}{28\; \frac{kr}{kg}}=\frac{39}{14}\; kg=\left ( \frac{28}{14} +\frac{11}{14}\right )kg= 2\tfrac{11}{14}\; kg\approx 2,8\; kg


Skriv et svar til: Opstil ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.