Matematik

Hvorfor vil den ikke samarbejde med mig?

02. august 2014 af MLittau (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er igang med at løse denne opgave, og som CAS-værktøj bruger jeg TI-nSpire. Opgaven lyder følgende:

To funktioner f og g er bestemt ved

f(x)=√x og g(x)=√2x-6

Graferne for f og g afgrænser sammen med koordinatsystemets førsteakse en punktmængde M der har et areal.

a) Bestem arealet af M.

Jeg definerer og solver begge funktioner, og får x=6. Så grænserne må være 0 og 6. Da jeg taster dette ind og vil integrere funktionen, så siger den at det ikke er et reelt tal? Nogen der kan hjælpe? AM = 4,90 (ifølge facit).

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. august 2014 af peter lind

Hvis g(x) = kvrod(2x-6) og ikke kvrod(2x)-6 som du skriver er forklaringen at g(x)  kun er defineret for x≥3


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. august 2014 af SuneChr

Jeg tror, at maskineriet bliver samarbejdsvillig, hvis du foretager

\int_{0}^{6}f(x)\, \textup{d}x\, -\, \int_{3}^{6}g(x)\, \textup{d}x


Svar #3
02. august 2014 af MLittau (Slettet)

#1 + #2 Mange tusinde tak og det gjorde det! :-)

Kan du evt. hjælpe med følgende opgave? 

b) Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme der fremkommer når punktmængden drejes 360º om koordinatsystemets førsteakse. 

Jeg ved at jeg skal bruge denne formel, hvor jeg skal trække funktionerne fra hinanden - ikke?

V = π·∫ba (f(x)2-g(x)2)dx

På forhånd tak :-)


Svar #4
02. august 2014 af MLittau (Slettet)

#3 Jeg fik den løst! :-)


Skriv et svar til: Hvorfor vil den ikke samarbejde med mig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.