Matematik

Hjælp til to udregninger

05. august 2014 af iocus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder p.t. og laver matematik hos Khan Academy men der er to udregning jeg simpelthen ikke kan få til at gå op. Hjælp ville være rart :-)
brugte klippeværktøj så de begge er vedhæftet.

Tror problemet ligger i at jeg ikke ved hvordan jeg skal "simplify" dem..

Vedhæftet fil: Matematik 2.PNG

Svar #1
05. august 2014 af iocus (Slettet)

.....

Vedhæftet fil:Matematik 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

I den første opgave er tæller og nævner forskellige fra 0 , når x = 4 indsættes. Man kan derfor beregne grænseværdien ved at indsætte x = 4.

I den anden opgave har man

(3/x - 1/2) / (x-6) = (6 - x) / (x·(x-6)) = -1/x for x ≠ 6 .


Skriv et svar til: Hjælp til to udregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.