Matematik

Ligning

06. august 2014 af lotteBrita (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hvordan løser jeg denne ligning

3x+5(4-2x)=10

Kom frem til at det er x=1/3 hvilket ikke giver nogen rigtig mening

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. august 2014 af BadBoyBard (Slettet)

lotteBrita,

3x+5(4-2x)=10

3x+20-10x=10 (gang 5 ind i parrentesen)

20-7x=10 (træk 10x fra 3x)

10-7x=0

7x=10

x=\frac{10}{7}

Control (indsæt hvad du tror x er og se, om lighedstegnet holder):

3\cdot \frac{10}{7}+5(4-2\cdot \frac{10}{7})=10

Da venstre siden er = 10, kan vi sige, at: 

x=10/7 er løsningen!

Giver denne fremgangsmåde nogen mening? :-)

Bard


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. august 2014 af mathon

eller
               3x + 5(4-2x) = 10                  divider med 5

               (3/5)x + (4-2x) = 2                 hæv plusparentesen
              
               (3/5)x + 4 - 2x = 2                 reducer
              
               ((3/5) - (10/5))x = -2              x'er på den ene side og tal på den anden side

                -(7/5)x = -2                           multiplicer med -(5/7)

                x = 2·(5/7) = 10/7
               


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.