Kemi

pH

10. august 2014 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle som vil hjælpe mig med denne opgave? :)

Screen Shot 2014-08-10 at 22.57.58.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2014 af Heptan

a.

Omregn 5,10 g til en stofmængde med formlen n = m/M

Beregn den formelle koncentration med formlen c = n/V


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. august 2014 af Heptan

b.

pKB for ammonium er 4,74, så ammonium er altså en ikke-stærk syre.

Indsæt i formlen

c.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. august 2014 af Heptan

d.

Beregn stofmængden af NaOH der hældes i blandingen. Vi kan se at stofmængden er større end for NH4+. Det betyder altså at der er NaOH til overs efter reaktionen (c.) har fundet sted.

Vi kan beregne denne stofmængde ved at trække de to stofmængder fra hinanden.

Vi kan nu beregne pH i den nye blanding.


Svar #4
18. august 2014 af Sneharusha (Slettet)

I c'eren kan man så ikke sige pH = 14 - pOH = 14 -  1/2( pKb - log(cb)) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2014 af Heptan

Nej, man skal bare opskrive et reaktionsskema i c)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. august 2014 af Heptan

#2

Mere relevant:

pKs = 14 - pKb = 14 - 4,74 = 9,26

Dvs. en svag (og ikke-stærk) syre.

#5

Hvis du mente b), så er det måske nemmere at sige:

pH = 1/2(pKs - log (cs))

da ammonium er en svag syre.


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.