Matematik

hjælp til 2 Ligninger?

11. august 2014 af falentin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har lidt svært ved at løse følgende to ligninger:

1.

1/2x + 5/4 = 4,75

det er sikkert de 4,75 der giver problemer. Men jeg kan ikke engang komme i gang med den? Jeg mener resultatet er 7, men vil gerne kunne lave ligningen.

2.

4/9x-2 = x+ 7,9

4x-18=9x+63/9

36x-162=81x+7

155=45x

3,44=x

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2014 af Stats

Husk at man kan gøre alt, så længe du gør det på begge sider af lighedstegnet

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
11. august 2014 af falentin (Slettet)

Har du et svar på, hvad jeg gør forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. august 2014 af Stats

Jeg tager den første ligning

½ x + 5/4 = 4,75

½ x + 1,25 = 4,75

½ x + 1,25 - 1,25 = 4,75 - 1,25

½ x = 3,5

(½ x) / ½ = 3,5 / ½

x = 2 · 3,5

----

#4 Korrekt ^^

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Man kan gøre næsten alt. Man skal huske, at man ikke må gange eller dividere med 0 på hver side af et lighedstegn.

#0: Ligning 1: Gang ligningen med 4 på hver side.

     Ligning 2: Det ser ikke rigtigt ud. Du har ikke ganget 7,9 korrekt med 9. De følgende linier ser også mystiske ud.


Svar #5
11. august 2014 af falentin (Slettet)

Hov ligning 2, der er en fejl der skulle stå 7/9:

4/9x-2 = x+ 7/9

4x-18=9x+63/9

36x-162=81x+7

155=45x

3,44=x


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. august 2014 af mathon

         (1/2)x + (5/4) = (19/4)                               multiplicer med 4

         2x + 5 = 19                                               subtraher 5

         2x = 14                                                     divider med 2

         x = 7


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Der er ingen grund til at gange med 9 en ekstra gang, da (63/9) = 7 er et helt tal. Man har så

        4x - 18 = 9x + 7

Isoler led med x på den ene side, og rene tal på den anden. Løsningen blivet et pænt helt tal.


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. august 2014 af mathon

      \frac{4x}{9}-2=x+\frac{7}{9}                          multiplicer med 9    

      4x-18=9x+7                       subtraher 4x

      -18=5x+7                              subtraher 7

      -25=5x                                     divider med 5

      -5=x


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. august 2014 af mathon

Gør prøve i begge ligninger og kontroller de fundne løsninger.


Svar #10
11. august 2014 af falentin (Slettet)

Hej Alle

Tak for gode svar.

Spørgsmål 1. Jeg troede ikke, at man måtte omdanne til decimal tal, og var lidt usikker på, om måtte det.

spørgsmål 2:

Nu forstår jeg, at man ikke skal gange igen, når man har "rene"tal. Jf. svar 7.

Jeg havde glemt at de 18, var -18. Det forklare også mit forkerte resultat.

Tak til alle, så blev jeg lidt klogere:-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. august 2014 af 123434 (Slettet)

1/2x+5/4=4,75

1/2x+1,25-1,25=4,75-1,25

1/2x=3,5

1/2x:1/2=3,5:1/2

x=7

Den eneste regel er, at du skal gøre det samme på begge sider af lighedstegnet. Hvis du lægger til på den ene side, skal du også gøre det på den anden side.


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Opgaven er allerede gennemgået i #3 og #6.

Der skal parentes omkring (1/2) , hvor der divideres med (1/2).

Den regel, du anfører, skal læses sammen med forbeholdet givet i #4.


Skriv et svar til: hjælp til 2 Ligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.