Matematik

En kugle

13. august 2014 af jihudsif (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået:

(x+2)^2 + (y-3)^2 + (z-4)^2 = 5^2 

Radius = 5

Centrum: -2,3,4

bestemme en ligning for tangentplanen til kuglen i P

= [1,-1,3] - [-2,3,4] = [3,-4,0]

Hvad så nu? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2014 af mathon


         kuglen
                         \left (x+2 \right )^2+\left (y-3 \right )^2+\left (z-4 \right )^2=5^2   

        har i P(1,-1,3)
        tangentplanen
                         \left (1+2 \right )\cdot \left (x+2 \right )+\left (-1-3 \right )\cdot \left (y-3 \right )+\left (3-4 \right )\cdot \left (z-4 \right )=5^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2014 af mathon

ved nærmere undersøgelse
ses, at P(1,-1,3) ikke ligger på kuglen,
da
               (1+2)2 + (-1-3)2 + (3-4)2 = 32+ (-4)2 + (-1)2 = 9 + 16 + 1 = 26 ≠ 52


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2014 af mathon

Opgaven synes at være
opgaven i https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=667422#1502187
hvor P(1,-1,3) skal rettes til P(1,-1,4)


Skriv et svar til: En kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.