Matematik

Differentialregning

13. august 2014 af overkontroversiel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen

Jeg kan ikke finde ud af løse denne opgave. Jeg håbede derfor at kunne få lidt hjælp herinde.


Svar #1
13. august 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Kan det være de to tangenter, der har deres omrøringspunkter på f(x) på henholdsvis P(1,f(1)) og P(3,f(3))


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Betragt et punkt (x0 , f(x0)) på grafen for f , og opstil en ligning for tangenten til grafen for f i dette punkt. Udtryk så, at punktet (2,3) ligger på denne tangent og opstil derved en ligning til bestemmelse af røringspunktets x-koordinat x0 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Hvordan er du nået frem til det?

Man taler om røringspunkter, ikke omrøringspunkter.


Svar #4
13. august 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Ligningen til den vilkårlige tangent til f(x) (afhængig af førstekoordinatet til punktet på f(x) ) kan udrykkes ved 

f(x) = 2x0 · (x - x0) + x02

f(x) = -x02 + 2·x·x0

Da vi har punktet (2,3), som tangenten gennemgår, må der gælde

3 = -x02 + 2·2·x0 ⇔ 0 = -x02 + 4·x0 - 3 ⇔   x0 = 1    Λ     x0  = 3


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det ser rigtigt ud. Bestem så tangenternes ligninger. Men når nu funktionen f(x) er defineret som
f(x) = x2 , bør du ikke bruge f(x) for tangentens ligning. Skriv blot ligningen som y = ... .


Svar #6
13. august 2014 af overkontroversiel (Slettet)

#5 

Tak for din tid. Resten finder jeg ganske let, så det skal nok gå. :-)

- Det tænkte jeg overhovedet ikke på. Notationsfejl fra min side!


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.