Matematik

reducerer

13. august 2014 af nongben (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

ville gerne høre om jeg har fået lavet den her rigtigt eller forkert

3-(d-2)*[(1-a)+(-3+2a)]-5a

3-(d-2)*[(1+a+3-2a)]-5a

3-(d-2)*(6a)-5a

3-(6ad-8a)-5a

3+6ad+8a+5a

= 22a+9d

og vis ikke :S meget gerne en forklaring


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Start med at hæve de runde parenteser inde i den kantede parentes. Det gør du forkert. Der ertale om to plusparenteser, der kan hæves uden videre. Træk sammen i den kantede parentes, og gang så med den toleddede størrelse (d-2) .

I det endelige resultat får man led med d, med a, med ad og rene tal. De kan ikke yderligere reduceres.


Svar #2
13. august 2014 af nongben (Slettet)

kan du vise mig vis jeg en her er forkert?

3-(d-2)*[1+a-3-2a]-5a

3-(d-2)*(-4a-5a)

3+d+2+-4a+5a

=14a+5d


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du hæver ikke de indre plusparenteser korrekt. Du ændrer fortegn på nogle af leddene. Man hæver en plusparentes uden videre, dvs uden at ændre nogen fortegn. Man har

        3 - (d-2)·[(1-a)+(-3+2a)] - 5a

      = 3 - (d-2)·[1-a-3+2a] - 5a

      = 3 - (d-2)·(a-2) - 5a

Prøv nu at regne videre.


Svar #4
13. august 2014 af nongben (Slettet)

3 - (d-2)·[(1-a)+(-3+2a)] - 5a

= 3 - (d-2)·[1-a-3+2a] - 5a

= 3 - (d-2)·(a-2) - 5a

= 3 - (ad-2d-2a+4)-5a

=3 - ad + 2d + 2a -4 + 5a

=  4a-3ad+2d

det er mit bedste bud

har sidet over 6 timer med 3 reducer stykker


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er korrekt til og med 3. sidste udtryk; i næstsidste udtryk ændrer du pludselig fortegnet for leddet -5a til +5a, og det sidste udtryk er helt forkert. Du skal jo trække led af samme slags sammen:

3 - 4

2a - 5a

Leddene -ad og 2d kan ikke kombineres med andre led, så dem skal der ikke reduceres mere på.


Svar #6
14. august 2014 af nongben (Slettet)

3 - (d-2)·[(1-a)+(-3+2a)] - 5a

= 3 - (d-2)·[1-a-3+2a] - 5a

= 3 - (d-2)·(a-2) - 5a

= 3 - (ad-2d-2a+4)-5a

=3 - ad + 2d + 2a -4 - 5a

det vil sige 3-4 = -1  /  2a-5a = -3a 

¨resultat er faktisk   -1 - 3a - ad + 2d?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, netop.


Svar #8
14. august 2014 af nongben (Slettet)

jeg fik det til også det første gang-.- fra 2 timer siden.. men sys det så helt vildt forkert ud.. men tak for hjælpen alligevel


Skriv et svar til: reducerer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.