Fysik

Hvad er Fysik

15. august 2014 af AbedMaanaki (Slettet) - Niveau: 7. klasse

hvad er fysik har test om 6 dage og skal vide det tak på forhånd ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2014 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2014 af mathon

Fysikken er den grundlæggende videnskab om naturen. Den fortæller os, hvad man ved om denne natur, om hvordan mænd og kvinder har fundet frem til denne viden og om hvordan denne viden stadig udvides.


eks.
Når et lynglimt flænger i mørket, knaser radioen, og det flimrer et øjeblik for vore øjne. Lidt efter hører man tordenen rulle og en løs vinduesrude rasle. På en vejrstation flere hundrede kilometer borte kan lynnedslaget lokaliseres ved hjælp af radiobølger, og meteorologerne i vor egen by nikker, når de hører tordenen, som om de havde ventet uvejret.
Her er en kæde af begivenheder, forskelllige begivenheder på forskellige steder og til forskellige tidspunkter, men forbundet. Hvordan er de forbundet, og hvad sker der i øjet, i øret, i radioen og i selve tordenvejret?


Fysikken sætter os i stand til at svare på sådanne spørgsmål. Den giver os mulighed for at forudsige og konstruere, for at forstå og for at trænge ind i det ukendte. Nye ting skabes ud fra det, vi har lært i fysikken. Når fysikken besvarer spørgsmål rejser den samtidig nye. Mange af disse spørgsmål ville dog aldrig være blevet stillet, hvis ikke fysikken var blevet anvendt i praksis.                                                                                                                                                   


Skriv et svar til: Hvad er Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.