Matematik

Procent?

16. august 2014 af Melissa17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Spørgsmålet lyder:

Hvor mange procent er bengalkattens skeletvægt større end siameserkattens skeletvægt?

Hvordan finder jeg ud af det?

Har forskriftten f(x)=0,0057\cdot x^1^.^0^9^3^1

fra forrige opgave hvor man skulle bestemme a og b ud fra følgende værdier

x1=70kg

y1=5,9kg

x2=20kg

y2=1,5kg


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2014 af SuneChr

Skal det ikke være
f (x) = 0,057·x1,0931    ?
Hvad er hvad i de tal og den forskrift, du nævner?


Svar #2
16. august 2014 af Melissa17 (Slettet)

#1

Skal det ikke være
f (x) = 0,057·x1,0931    ?
Hvad er hvad i de tal og den forskrift, du nævner?

Jo kom til at skrive forkert

ved at x er kropsvægten og y er skeletvægten, men ved faktisk ikke hvad a og b fortæller udover at a er hældningen og at b er skæringspunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2014 af Soeffi

Har du mulighed for at tage et foto af opgaven og lægge den op?


Svar #4
16. august 2014 af Melissa17 (Slettet)

#3

Har du mulighed for at tage et foto af opgaven og lægge den op?

Sådan


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. august 2014 af SuneChr

# 2
Er disse fakta korrekte:
1)   kropsvægten for bengalkatten er 70 kg og dens skeletvægt 5,9 kg
2)   kropsvægten for siameserkatten er 20 kg og dens skeletvægt 1,5 kg
3)   x = dyrets kropsvægt
4)   f (x) = dyrets skeletvægt
?


Svar #6
16. august 2014 af Melissa17 (Slettet)

#5

Er disse fakta korrekte:
1)   kropsvægten for bengalkatten er 70 kg og dens skeletvægt 5,9 kg
2)   kropsvægten for siameserkatten er 20 kg og dens skeletvægt 1,5 kg
3)   x = dyrets kropsvægt
4)   f (x) = dyrets skeletvægt
?

Nej du kan se på vedhæftede billede at de 70kg og 5,9 er for et menneske og 20kg, og 1,5 er for en hund


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. august 2014 af Brusebad (Slettet)

Du kan f.eks. vælge en vilkårlig kropsvægt for siameserkatten, find derefter dens skeletvægt. Derefter finder du bengalkattens skeletvægt ud fra en kropsvægt der er 50 % større end den vilkårligt valgte kropsvægt for siameserkatten. Du kan f.eks. vælge kropsvægtene 1 kg og 1,5 kg. Afslutningsvis dividerer du de to skeletvægte med hinanden og ganger med 100 %.


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. august 2014 af Soeffi

Man sætter yB = bengalkattens skeletvægt, yS = siameserkattens skeletvægt, xB = bengalkattens kropsvægt og x= siameserkattens kropsvægt. Dette giver:

yB/y= 0,057xB1,0931/0,057xS1,0931 = (xB/xS)1,0931 = ((xB + 0,50xB)/xB)1,0931 = 1,51,0931 = 1,56. 

Dvs. y= 1,56y= yS + 0,56yeller: 

bengalerkattens skeletvægt er 56% større end siameserkattens skeletvægt.


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. august 2014 af SuneChr

# 0
Når du stiller en opgave, så tænk på, at kun du ved, hvad der står i opgaven.
Andre kan ikke vide, hvad der ikke er beskrevet.
# 5 er derfor lidt af en provokation; der kan ikke læses andet ud af din formulering i # 0.
Naturligvis vejer en bengalkat ikke 70 kg.
Men tænk over det ved dit evt. næste spørgsmål. 


Svar #10
16. august 2014 af Melissa17 (Slettet)

#9

# 0
Når du stiller en opgave, så tænk på, at kun du ved, hvad der står i opgaven.
Andre kan ikke vide, hvad der ikke er beskrevet.
# 5 er derfor lidt af en provokation; der kan ikke læses andet ud af din formulering i # 0.
Naturligvis vejer en bengalkat ikke 70 kg.
Men tænk over det ved dit evt. næste spørgsmål. 

Glemte desværre at skrive hele opgaveformuleringen fandt jeg så ud af


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. august 2014 af Brusebad (Slettet)

Ignorér mit svar i #7 og brug fremgangsmåden i #8. I forlængelse af #8 kan det være nyttigt at se der gælder xb = xs * 1,5


Svar #12
16. august 2014 af Melissa17 (Slettet)

#11

Ignorér mit svar i #7 og brug fremgangsmåden i #8. I forlængelse af #8 kan det være nyttigt at se der gælder xb = xs * 1,5

Har lidt svært ved at se hvorfor 0,057 forsvinder?


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. august 2014 af Soeffi

Jeg prøver lige at omskrive formlen fra #8:

\frac{y{_{B}}^{ }}{y{_{S}}^{ }} = \frac{0,057\cdot x{_{B}}^{1,0931}}{0,057\cdot x{_{S}}^{1,0931}} = \left ( \frac{x{_{B}}^{ }}{x{_{S}}^{ }} \right )^{1,0931} ...


Svar #14
17. august 2014 af Melissa17 (Slettet)

#13

Jeg prøver lige at omskrive formlen fra #8:

\frac{y{_{B}}^{ }}{y{_{S}}^{ }} = \frac{0,057\cdot x{_{B}}^{1,0931}}{0,057\cdot x{_{S}}^{1,0931}} = \left ( \frac{x{_{B}}^{ }}{x{_{S}}^{ }} \right )^{1,0931} ...

Det forstår jeg så nu, men forstår ikke det her ((xB + 0,50xB)/xB)1,0931 = 1,51,0931 = 1,56. 

Kan du forklare hvad du gør?


Brugbart svar (0)

Svar #15
17. august 2014 af Soeffi

Du har ret, der skal stå xS og ikke xB


Brugbart svar (0)

Svar #16
17. august 2014 af Soeffi

\left ( \frac{x{_{B}}^{}}{x{_{S}}^{}} \right )^{1,0931} = 

(bengalkattens_kropsvægt/siameserkattens_kropsvægt)?1,0931 = 

[(siameserkattens_kropsvægt + 50%·siameserkattens_kropsvægt) /(siameserkattens_kropsvægt)]1,0931 =

[(1+0,50)·siameserkattes_kropsvægt/siameserkattens_kropsvægt]1,0931 =

(1 +0,50)1,0931 = 1,56


Brugbart svar (0)

Svar #17
17. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om Opg 7 i dette eksamenssæt

http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF07/Eksamen/Opgaver/071211_opgave_2HF_073_matC.ashx

Det oplyses, at Bengalkatten vejer 50% mere end Siameserkatten, og man skal beregne, hvor mange procent Bengalkattens skeletvægt er større end Siameserkattens skeletvægt, dvs

         (f(1,5x) - f(x)) / f(x) = 1,51,093173 - 1 = 55,8% .


Skriv et svar til: Procent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.