Matematik

Reducer

17. august 2014 af NicolineG1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har to opgaver i et problemlæsningssæt jeg ikke er lidt usikker på, håber i kan hjælpe mig. 

1. 4a*(a-5b)+20ab =

2.(7a+b)-(7a-b) =

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2014 af SuneChr

1)  Gang begge led i parentesen med  4a  og reducér
2)  En minusparentes hæves ved at begge led i parentesen skifter fortegn. Reducér


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2014 af Heptan

Dvs ... skaf dig af med de parenteser på en ordentlig måde, så er det nemt at lægge til og trække fra


Svar #3
17. august 2014 af NicolineG1 (Slettet)

Mange tak

Vil det så sige at:

1) 4a*(a-5b)+20ab= 4a2 - 40ab

2) (7a+b)-(7a-b)= 2b


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2014 af Heptan

1) 4a^2 - 20ab + 20 ab = 4a^2

2) Ja


Svar #5
18. august 2014 af NicolineG1 (Slettet)

Mange tak.


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.