Matematik

Forvirret, ligning

18. august 2014 af Yeew (Slettet) - Niveau: C-niveau

(2*a)*(a-b)  = kan resultatet både være 8-2b+a4-ab og 8-2b+4a-ab


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

Det er ikke en ligning, men et udtryk du skal reducere. 

(2a)*(a-b) = 2a^2 -2ab 


Svar #2
18. august 2014 af Yeew (Slettet)

altså * skal forestille gange og ikke 2a


Svar #3
18. august 2014 af Yeew (Slettet)

ups forkert ligning , (2*a)*(4-b)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der er stadig ikke tale om en ligning, men om et udtryk. Gang 2a ind i parentesen

        2a·(4 - b) .

Måske mener nu snarere

        (2 + a) · (4 - b)

hvilket er lig med de to udtryk, du selv har angivet i #0.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

2*a og 2a er det samme.... (2*a)*(4-b) = 8a-2ab 


Svar #6
18. august 2014 af Yeew (Slettet)

Men er 4a og a4 det samme? det var mit spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

Du mener 2a og a^2. Disse to udtryk er bestemt ikke de samme.

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, 4·a og a·4 er det samme. Kun når 4-tallet er foranstillet den variable a, kan man udelade multiplikationsprikken:

        4·a = 4a = a·4 .

Prøv at be-/afkræfte, om udtrykket er som jeg foreslog sidst i #4.


Svar #9
18. august 2014 af Yeew (Slettet)

Fx (2*a)*(4-b), man siger jo 2*a+2*-b+ i den her situation, bliver jeg i tvivl ,om jeg skal sige a*4 eller 4*a, som du siger så er disse to udtryk forskellige


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, de to udtryk er jo det samme. Men dit udtryk er vist

        (2 + a) · (4 - b)

?

Jeg har bedst dig om at be- eller afkræfte, at det er tilfældet. Se #4, #8.


Skriv et svar til: Forvirret, ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.