Matematik

andengradsligning

18. august 2014 af lotteBrita (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvad svare xtil ? er det bare 1 

og hvordan løser jeg denne andengradsligning

x- 5x+6=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

x^2 svarer ikke til 1. Det kommer helt an på, hvad du indsætter som værdi for x. 

Du finder først diskriminanten ved d = b^2 - 4ac. Herefter benytter du løsningsformlen for x, som du sikkert allerede kender. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2014 af AskTheAfghan

Hvis x2 = 1, dvs. x = ±1, så kan vi se (altid tjek om det passer)

1 - 5 + 6 ≠ 0   Λ   1 - 5·(-1) + 6 ≠ 0.

Altså er løsningen falsk.


Brugbart svar (2)

Svar #3
18. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er koefficienten a til x2 , der er lig med 1 i dit eksempel.

        ax2 + bx + c = 0 .


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.