Matematik

Kvadratrod og potens linninger

19. august 2014 af SophiaDVallier - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har problemer med nogle linninger, hvor der inden går kvadratrod og potenser, håber i kan hjælpe mig og få mig til at forstå det lidt bedre. :-)

her er et exampel på en:

3√x = 1/2

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

I dit eksempel er der tale om en kubikrod. Opløft hver side til 3. potens.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. august 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Opløft begge sider i tredje, altså har du, at

(3√x)3=(1/2)3 => x=1/8, thi 23=8


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2014 af SuneChr

# 0
Linning er et kantstykke påsyet i taljen på et par bukser eller en nederdel.
Ligning er et udsagn om identiske udtryk.


Skriv et svar til: Kvadratrod og potens linninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.