Matematik
Areal mellem funktion og x-akse
Har en opgave hvor jeg ved hjælp af 2 figurer skal bestemme arealet mellem grafen og x aksen, den ende figur er bare funktionen den anden er funktionen efter den er differeantieret området jeg skal finde arealet af ligger på den diffrentierede
Svar #1
20. august 2014 af Andersen11 (Slettet)
Det er svært at forstå, hvad du skriver. Prøv at formulere opgaven mere præcist.
Hvis det er arealet under den differentierede funktions graf, der skal bestemmes, kan du benytte, at funktionen f selv er en stamfunktion til den differentierede funktion.
a∫b f '(x) dx = f(b) - f(a)
Svar #2
20. august 2014 af Prutskiden (Slettet)
Skal finde det grå areal. Har ikke andet info end vist på figurerne http://puu.sh/b0ANK/ccfef3c6be.jpg
Svar #3
20. august 2014 af Andersen11 (Slettet)
#2
Ja, så benyt forklaringen i #1. Funktionen f er jo en stamfunktion til f ' .
Aflæs funktionsværdierne f(2,5) og f(-2) af grafen for funktionen f.
A = -2∫2,5 (1 - f(x)) dx = 4,5 - -2∫2,5 f(x) dx = 4,5 - (f(2,5) - f(-2)) = ...
Svar #4
20. august 2014 af Andersen11 (Slettet)
Rettelse til #3. I den sidste linie skulle det så være
A = -2∫2,5 (1 - f '(x)) dx = 4,5 - -2∫2,5 f '(x) dx = 4,5 - (f(2,5) - f(-2)) = ...
Skriv et svar til: Areal mellem funktion og x-akse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
