Matematik

Reducering med potens

24. august 2014 af uzzy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen 

Jeg sidder med følgende opgave og er kørt fast. Jeg håber, at der er nogen der kan hjælpe; 

(a+b)2-2a(a+b)

Man skal reducere så meget som muligt. 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2014 af peter lind

Det første led: Brug reglen om kvadratet på en toleddet størrelse

Det andet led: Gang ind i parentesen


Svar #2
24. august 2014 af uzzy (Slettet)

Tak for det hurtige svar, men nu er det sådan, at jeg er lidt af en hat til matematik. Kunne du så ikke venligst forklare det lidt mere? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2014 af peter lind

Hvad mangler du viden om? formlen for kvadratet på en to leddet størrelse, skulle du have lært i folkeskolen og den står også i din formelsamling. I folkeskolen skulle du også have lært at gange ind i en parentes.

(a+b)2 = ?

2a*(a+b) = ?


Svar #4
24. august 2014 af uzzy (Slettet)

(a+b)2=a2+b2+2ab

-2a*(2+b)=-2a2-2ab

Er det her korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2014 af LeonhardEuler

Den anden er ikke korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2014 af LeonhardEuler

Det skyldes at du har skrevet det forkert op 

-2a( a + b ) = -2a2 -2ab


Svar #7
24. august 2014 af uzzy (Slettet)

Nårh på den måde, nu kan jeg godt se det. Tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. august 2014 af LeonhardEuler

Resultatet er nu korrekt. Men du havde erstattet a med 2 i parentessen. 

(a + b)= a2 + b2 + 2ab

-2a(a + b) = -2a2 - 2ab

Nu skal du bare sammenholde de to ligninger

(a + b)- 2a(a + b) = (a2 + b2 + 2ab)  - 2a2 - 2ab

Og forkorte ...


Svar #9
24. august 2014 af uzzy (Slettet)

For at være sikker, skal det så give følgende? 

a2+b2+2ab+(-2a2) +(-2ab)

a2+b2


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. august 2014 af peter lind

I den sidste linje har du smidt de -2a2 væk


Svar #11
24. august 2014 af uzzy (Slettet)

Nårh ja, det kan jeg da godt se. Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. august 2014 af LeonhardEuler

a+ b+ 2ab -2a2 -2ab = a2 + b2 - 2a2 = ...


Svar #13
24. august 2014 af uzzy (Slettet)

Giver det ikke bare a2+b2-2a2? Det kan da ikke reduceres yderligere?


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. august 2014 af peter lind

Hvis du har a2 og fra dette fratrækker 2a2 hvad får du så ?


Svar #15
24. august 2014 af uzzy (Slettet)

GIver det så ikke 2a? 


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. august 2014 af LeonhardEuler

#15  : Nej.

a2 - 2a2 + b2 = (1•a2  -  2•a2) + b2 = (1 - 2)·a2 + b2 = 


Svar #17
24. august 2014 af uzzy (Slettet)

(-1)*a2+b2   Er det sådan du mener det eller? 


Brugbart svar (0)

Svar #18
24. august 2014 af peter lind

ja men du kan godt hæve parentesen.


Svar #19
24. august 2014 af uzzy (Slettet)

Alright så, tak til jer begge :)


Skriv et svar til: Reducering med potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.