Kemi

Beregning af koncentration

25. august 2014 af Lillozz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Angiv koncentrationer i pocent (m/v) i den færdige suspension D! Svovl har en densitet på omkring 2,1 g/ml, propylenglykol på omkring 1,0 g/ml og polysorbat på omkring 1,1 g/ml.

jeg skal beregne konc. for svovl, propylenglykol, glycerol, polysorbat og saccharose. Er der nogen, der kan hjælpe mig? 

Mit bud er (2100 g/L)/(32,06 g/mol)=65,50 mol/L

65,50 mol/L*32,06 g/mol*(1 L)/(1000 ml)= 2,099 g/ml

2,099*100%

Men det kan ikke rigtig passe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2014 af Heptan

Såvidt jeg kan google, lader det til at procent (m/V) betyder masse pr. 100 mL ?

Så skal du bare gange densiterne med 100.

2,1 g/mL = 210 g/100mL = 210 % (m/V)

eller

2,1 g/mL * 100 % = 210 % (m/V)


Skriv et svar til: Beregning af koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.