Matematik

Ligninger

25. august 2014 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan isoler jeg h i denne her ligning. 

2·pi·r·h+4·pi·r^2=4 

Jeg har gjort det ifølge. h= 4-4·pi·r^2/2·pi·r 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2014 af LeonhardEuler

Ikke helt korrekt.

h=\frac{4-4\cdot \pi\cdot r^2}{2\cdot \pi\cdot r}=\frac{2-2\cdot \pi\cdot r^2}{\pi\cdot r}


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du skal huske parentesen omkring leddene i brøkens tæller, når du bruger skrå brøkstreg. Forkort derefter med 2.


Svar #3
25. august 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Hvordan får du det til det? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man trækker leddet 4πr2 fra på hver side og dividerer derefter med 2πr på hver side.


Svar #5
25. august 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Kan du ikke gør det for trin til trin, forstår det ikke helt. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er gjort i #1, det er forklaret i #4, du har selv gjort det i #0, hvor du blot mangler parentesen omkring
4-4·pi·r^2 i tælleren.


Svar #7
25. august 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Men jeg forstår ikke hvordan man får 2-2 


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man forkorter til sidst med 2.

        \frac{4-4\pi r^{2}}{2\pi r}=\frac{2\cdot \left ( 2-2\pi r^{2} \right )}{2\pi r}=\frac{2-2\pi r^{2}}{\pi r}


Svar #9
25. august 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Behøves man at vise mellem regning, når jeg afleverer min opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det kommer da an på, hvor væsentlig en del denne mellemregning er i hele opgaven. Hvis opgaven kun går ud på at isolere h, er mellemregningerne da væsentlige.


Svar #11
25. august 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Nej det går ikke kun ud på at isolere h, men skal indsætte h i anden funktion. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Så må du jo selv afgøre, hvor væsentlig en del, det er. Hvis du er i tvivl er det sikkert bedre at medtage mellemregningerne. Dermed viser du, at du har forstået fremgangsmåden, også selv om det resultatet skulle være forkert isoleret.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.