Fysik

Acceleration

25. august 2014 af powpow (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

er gået helt stå i denne opgave... nogen der kan hjælpe og forklare hvordan den løses :) ?

En bil kommer kørende med 72 km/t da den begynder at accelererer med 3m/s2 i et tidsrum på 8 sekunder.

1) Hvor langt når bilen på de 8 sekunder ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt bevægelsesligningerne for konstant acceleration:

        s(t) - s0 = (1/2)·a·t2 + v0·t .

Man kender a, v0 og t og skal beregne s(t) - s0 .


Svar #2
25. august 2014 af powpow (Slettet)

a = 3 

v0 = 72

t = 8

s(t) - s0 = 0,5 x 3 m/s2 x 82 s  + 72 km/t x 8 s

s(t) - s0 = 672 

Er dette så mit svar 672 m?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. Du skal omregne v0 fra km/t til m/s . Medtag enhederne. a er ikke lig med 3, men a = 3m/s2 .

Lad være med at bruge bogstavet x som gangetegn. Benyt gangeprikken · eller stjernen * .


Svar #4
25. august 2014 af powpow (Slettet)

Okay så jeg beregner 72 km/t til m/s ved at gøre følgende:

72*1000/3600 = 20 m/s 

Så indsætter jeg det igen i formlen:

s(t) - s0 = 0,5 * 3 m/s2 + 20 m/s * 8 s 

s(t) - s0 = 161,5

Er dette svaret? Og hvad bliver enheden?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Enheden for en længde i SI-enheder er m.

Men du har ikke regnet rigtigt. Du har helt smidt faktor t2 væk fra det første led.


Svar #6
25. august 2014 af powpow (Slettet)

s(t) - s0 = 0,5 * 3 m/s2 * 8+ 20 m/s * 8 s 

s(t) - s0 = 256 m 

Hvad bliver der af S0 forbliver den som minus og ved siden af s(t)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er korrekt. s0 er startpositionen; vi er kun interesseret i ændringen i bilens position over det betragtede tidsrum. Vi kunne også have sat s0 = 0 og så blot have betragtet s(t) .


Svar #8
25. august 2014 af powpow (Slettet)

Super tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.